Logo Loading

Më i rrallë se një libër i mirë është një lexues i mirë.

OSHO-5
ceshtja-karavaxho
Screenshot
15732287_1255811051167710_7113693706977871635_o
virgjeresha-holandeze-1
9789951066853
9789992747587
Shendi-si-art-dhe-shkence-Kopertina-Finale_page-0001
0000000000933
9789928186874
Lexues të kënaqur

Lexuesit për biblotekën

Bibloteka ka një vend të veçantë në qytet dhe nën kujdesin dhe mirësjelljen e autoriteteve të saj, brenda gjen vend për të gjithë e që të gjithë ata i ngroh dielli njësoj.

Redon Abdiji

Informacion

Mënyrat e kërkimit të librave

Kërkimi për libra në faqen e internetit të bibliotekës përmes platformës COBISS+ Përdorimi i shërbimit online My COBISS (Biblioteka ime) Kërkimi dhe rezervimi i librave përmes aplikacionit të telefonit celular mCOBISS, i disponueshëm për sistemet operative Android dhe iOS. (Android dhe iOS)
Informacion

Mënyrat e kërkimit të librave

Kërkimi për libra në faqen e internetit të bibliotekës përmes platformës COBISS+

Përdorimi i shërbimit online My COBISS (Biblioteka ime)

2024

Autorët më të lexuar

Njihuni me Autorin

Ismail Kadare

Romancier, poet, eseist, skenarist dhe dramaturg shqiptar. Ai është një figurë letrare dhe intelektuale kryesore ndërkombëtare.
Libra nga Ismail Kadare Të gjitha
Pallati i endrrave
Pallati i endrrave

Numrat flasin për ne

Biblioteka disponon me fond prej 110.000 njësive bibliotekare dhe ka afro 5000 anëtarë  aktiv të të gjitha kategorive. Çdo vit realizohen projekte financiarisht të mbështetura nga Ministria e Kulturës si dhe manifestime që janë pjesë e programit të punës në bibliotekë. Në vitin 2023 Biblioteka mori çmimin “Biblioteka e vitit”.

5000
Anëtarë
110 k
Libra

Fjala e drejtorit

Si drejtor, me kënaqësi ju përshëndes dhe ju mirëpres në këtë qendër të dijes, kulturës dhe komunitetit.

Biblioteka jonë është një shpërthim i mundësive për të eksploruar botën e librave, teknologjisë dhe dijes. Për të gjithë anëtarët tanë të nderuar, ju falënderoj për besimin dhe përkushtimin tuaj ndaj këtij institucioni të çmuar. Ju jeni forca e zhvillimit tonë.

Nëpërmjet një koleksioni të pasur librash, materialeve digjitale dhe programeve të shumëllojshme, ne synojmë të sigurojmë një mjedis të frytshëm për rritjen personale dhe intelektuale të të gjithë anëtarëve tanë.

Ekipi ynë i përkushtuar është këtu për t'ju ndihmuar dhe mbështetur në udhën tuaj të mësimit dhe zbulimit. Mos ngurroni të na kontaktoni për çdo pyetje apo kërkesë që keni.

Bashkë, le të vazhdojmë të krijojmë një komunitet të përkushtuar ndaj dijes dhe kulturës.

Faleminderit që jeni pjesë e Bibliotekës së Tetovës.

Nurije Bajrami

MIRË SE VINI NË BIBLIOTEKA TONË

Historiku i biblotekës

Tradita bibliotekare në Tetovë ka gjurmë të thella në histori në këto vise. Data e saktë se kur është themeluar biblioteka nuk dihet mirëpo, supozohet se viti 1945 është viti kur biblioteka ka filluar të punojë në kuadër të Komisariatit për arsimim popullor. Për herë të parë ka qenë e vendosur në një shtëpi të porsandërtuar të tregtarit të njohur tetovar Mato Simoski- Çenka.

sqSQ