Logo Loading

Pallati i endrrave

“Pallati i Ëndrrave” është një nga romanet thelbësore të Ismail Kadaresë, me frymën e eposit, të cilin letërsia evropiane e quajti të rraskapitur: me njëmbëdhjetë romane, – titujt kryesorë të të cilëve po përkthehen herë pas here, vepra e tij e ka përherë. ka qenë në listën e kandidatëve për çmimin “Nobel” në emër të letërsisë shqiptare, do ta kishte merituar atë çmim edhe sikur të kishte shkruar vetëm “Pallati i ëndrrave”, si hipotezë mbi historinë e vërtetë të viktimave të të mëdhenjve. vrasje apo mbi atë pagjumësi kolektive që Perandoria Osmane nuk mund ta tolerojë.

anual-report-1 ,
Onufri 9789995687076 Shqip

Authors

Njihuni me Autorin

Ismail Kadare

Romancier, poet, eseist, skenarist dhe dramaturg shqiptar. Ai është një figurë letrare dhe intelektuale kryesore ndërkombëtare.
Libra nga Ismail Kadare Të gjitha
Pallati i endrrave
Pallati i endrrave
sqSQ