Logo Loading

Палата од соништата

„Палатата на соништата“ е еден од суштинските романи на Исмаил Кадаре, со духот на епот, кој европската литература го нарече исцрпена: со единаесет романи, чиишто главни наслови одвреме-навреме се преведуваат, неговото дело отсекогаш. бил на списокот на кандидати за „Нобелова награда“ во име на албанската литература. убиства или на таа колективна несоница што Отоманската империја не може да ја толерира.

Onufri 9789995687076 Албански

Authors

Запознајте го авторот

Ismail Kadare

Romancier, poet, eseist, skenarist dhe dramaturg shqiptar. Ai është një figurë letrare dhe intelektuale kryesore ndërkombëtare.
Книги од Ismail Kadare Повеќе
Pallati i endrrave
Pallati i endrrave
mk_MKMK