Continue reading...

23 Prilli – Dita ndërkombëtare e Librit dhe e Të drejtës autoriale

Me rastin e Ditës botërore të librit dhe të të drejtave autoriale Mesazhi nga UNESKO PSE SOT LEXIMI ËSHTË I RËNDËSISHËM MË SHUMË SE ÇDO HERË TJETËR 23 prill 2020 Sot, si asnjëherë më parë, në kohën kur gjithandej botës shkollat janë mbyllur dhe njerëzit janë izoluar, forca e librit duhet të na ndihmojë që ta luftojmë vetminë, t’i forcojë lidhjet në mes njerëzve dhe t’i zgjërojmë horizontet tona, duke e frymëzuar shpirtin dhe kreativitetin…

Continue reading
Continue reading...

Biblioteka e qytetit të Tetovës realizoi projektin “Lexuesi i vitit” – 2019

Biblioteka e qytetit të Tetovës realizoi projektin “Lexuesi i vitit” – 2019, ky projekt u mbështet nga ministria e Kulturës. Pas shumë projekteve të realizuara nga ana e bibliotekës së qytetit të Tetovës, ky ishte projekti i fundit për këtë vit. Shihemi në projektet e ardhëshme në vitin 2020. Me respekt: Institucioni Nacional Biblioteka “Koço Racin” – Tetovë.

Continue reading
Continue reading...

Nesër (23.12.2019) biblioteka e qytetit të Tetovës do të realizojë projektin “Lexuesi më i mirë i vitit 2019”

Të nderuar, Ju informojmë se më datë 23.12.2019 ( E Hënë) në ora 12:30, në sallën e vogël të Pallatit të Kulturës, IN biblioteka ” Koço Racin ” – Tetovë do ta realizojë projektin ” Lexuesi më i mirë i vitit 2019″. Në kuadër të këtij projekti, Biblioteka do të realizojë manifestim në të cilin do të shpërndahen dhurata për lexuesit më të mirë. Ky projekt është i mbështetur nga Ministria e Kulturës.

Continue reading
Continue reading...

Biblioteka e qytetit të Tetovës nesër realizon projektin “Ekspozitë e materialit të mbledhur të autorëve në sektorin e vendlindjes”

Të nderuar, Ju informojmë se në kuadër të projektit “Ekspozitë e materialit të mbledhur të vendlindjes” më 06.12.2019(E Premte) në ora 10:00 – 15.00, para hapsirës së Institucionit Nacional biblioteka “Koço Racin” – Tetovë, do të jenë të ekspozuara vepra nga sektori per vendlindje të botuara në vitin 2019.Ky projekt është i mbështetur nga Ministria e Kulturës. IN biblioteka “Koço Racin” – Tetovë 044 338 797 Почитувани, Ве известуваме дека во рамките на проектот „Изложба…

Continue reading
Continue reading...

Një hap më afër me lexuesit tanë – Biblioteka e qytetit të Tetovës

Risi për lexuesit në Bibliotekën e qytetit të Tetovës, tani nga telefonin juaj prej Google Play Store mund të shkarkoni aplikacionin: mCOBISS, ku mund të rezervoni librin tuaj që deshironi të huazoni, apo dëshironi që ta vazhdoni afatin e kthimit të librit që e keni marrë. Kjo risi është një lehtësi shumë e madhe për lexusit tanë që të mund të rezervojnë librat që dëshirojnë ti huazojnë.

Continue reading
Continue reading...

E bija e hoxhës fotomodele

Në Librin “E bija e Hoxhës Fotomodele” lexuesi do të njihet me Inskenimet e mediave per ta shkatërruar rininë duke i sugjeruar asaj se zhveshja sjell lumturi dhe modernizem. Libri trajton kurthet e mediave që e sfidojnë edhe vajzën e Hoxhës e cila futet në botën e modeleve, por në fund e gjen prap rrugen e drejt fal edukimit të mirfilltë. Në këtë libër trajtohet gjerësisht një fenomen të cilen e ka vuajtur shoqëria shqiptare.…

Continue reading
Continue reading...

Z. Emine Hoti solli edhe titujt tjerë në bibliotekën e qytetit të Tetovës

Z. Emine Hoti pas vizitës saj të parë në Bibliotekën e qytetit të Tetovës ku mirëprit nga drejtoresha z.Njomza Imeri – Ismaili dhe stafi i bibliotekës, kësaj rradhe dhuroi edhe disa tituj tjerë të saj për biblioteken e qytetit. Një pjesë e stafit të bibliotekes dhe drejtoresha janë të përfshirë në veprën monografike për znj. Emine Hoti. Falenderojmë për titujt që na solli.

Continue reading
Continue reading...

Isak Guta vizitoi Biblitekën e qytetit të Tetovës

Isak Guta vizitoi bibliotekën e qytetit të Tetovës, ku u mirëprit nga drejtoresha e bibliotekës z. Njomza Imeri – Ismaili. Isak Guta është i lindur në fshatin Jezerc komuna e Ferizajit, ndërsa në kohën e regjimit sërb është shpërngulur dhe tani jeton në Kondov. Ndryshe, është djali i Mulla Halim Gutës i cili njihej si një ndër mesuesit e parë në atë kohë si dhe një njeri i dijes, fjalës dhe Besës. Në vitin 1941-…

Continue reading