Continue reading...

Njomza Imeri – Ismaili drejtoresha e bibliotekës së Tetovës e ftuar në emisionin “Para dite me ne” në TV SHENJA (video)..

Drejtoresha e bibliotekës së qytetit të Tetovës “Koço Racin” Njomza Imeri – Ismaili, e ftuar në emisionin në TV SHENJA, ku foli për punën dhe projektet e realizuara si dhe projektet e ardhëshme që janë planifìkuar që të realizohen… https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2559645084098603&id=457981447740759

Continue reading
Continue reading...

Ministri i Kulturës z.Hysni Ismaili vizitoi bibliotekën e qytetit të Tetovës

Dje, më datë: 22.08.2019 minsitri i Kulturës z.Hysni Ismaili dhe përfaqësues të lartë të ministrisë së kulturës vizituan bibliotekën e qytetit të Tetovës “Koço Racin”, ku u mirëpriten nga drejtoresha e këtij institucioni Njomza Imeri – Ismaili, si dhe stafi i biblitotekës. Ministri u njoftua nga drejtoresha për punën, projektet dhe aktivitet e kaluara si dhe aktivitetet e ardhmshme, dhe shprehi gadishmëri për përkrahjen dhe mbështetjen e këtij institucioni. Gjithashtu, vizitoi nga afër edhe objektin…

Continue reading
Continue reading...

Orhan Pamuk – “Jeta e Re”

Ky libër duket si një ankth i pazbërthyeshëm, por është realisht vetë shtypja që të jep ndikimi i një libri jo të zakonshëm, ndjesi që e ka provuar çdokush që ia njeh shijen leximit. “Kush i thotë vetes Lexues, nuk duhet të vdesë pa e lexuar këtë libër…”

Continue reading
Continue reading...

Paulo Coelho – “HIPI”

«Nëse dëshiron të njohësh vetveten, fillo të eksplorosh botën përreth teje.» Duke iu referuar përvojës së tij të pasur jetësore, Paulo Coelho na kthen pas në vite për të përjetuar sërish ëndrrën e një brezi që kërkonte paqe dhe guxonte të sfidonte rendin shoqëror të kohës. Karla është një vajzë holandeze që ëndërron të shkojë në Nepal dhe pret të takojë shokun e duhur për të ndërmarrë udhëtimin. Pauloja është një brazilian i ri që…

Continue reading
Continue reading...

Danielle Steel – “Bekimi”

Pas dasmës me Endrjun, Dina thotë se do të bëjë një fëmijë gjatë muajit të mjaltit. Por shumë më pas, ajo ende nuk ngelet shtatzënë. Ndërsa të dy bashkëshortët presin çdo muaj me ankth, ata fillojnë të pyesin veten sesa larg janë të gatshëm të shkojnë për të realizuar dëshirën për t’u bërë me fëmijë.Çarli ëndërron për një shtëpi plot me fëmijë, ndërsa gruaja e tij aktore Barbi ka të tjera plane. Kur mëson se…

Continue reading
Continue reading...

F.Scot Fitzgerald – “Kjo Anë e Parajsës”

Kjo Anë e Parajsës, romani i parë i Ficxheraldit, rezultoi një sukses i menjëhershëm, i jashtëzakonshëm, kur u botua për herë të parë në vitin 1920; kjo vepër ndërtoi famën e tij letrare. Ndoshta romani më përcaktues i atij Brezi të Humbur, ky rrëfen historinë e Amori Bllejnit, një student i pashëm, i pasur i Prinstonit, i cili përfshihet pa shumë entuziazëm në kulte letrare, aktivitete liberale studentore dhe një numër flirtesh boshe me gra…

Continue reading
Continue reading...

Vizitë në Bibliotekën “Koço Racin” – Kërçovë.

Me datë: 13.06.2019 stafi i bibliotekës së Tetovës ” Koço Racin” me dretoreshën Njomza Imeri – Ismaili ishin për vizitë në bibliotekën e Kërçovës ” Koço Racin”, e cila e mban emrin e njejtë me bibliotekën tonë. Qëllimi i kësaj vizite ishte thellimi i bashkëpunimit ndërmjet veti, këmbimi i ideve dhe përvojave si dhe realizimi i suksesshëm i bashkëpunimit të të punësuarve ndërrmjet bibliotekave. Falemenderojmë drejtorin e bibilitoekës Mazllam Osmani si dhe stafin e kësaj…

Continue reading