Continue reading...

Veronica Roth – “Divergjentja”

Në Çikagon e frikshme të Beatris Rajërit, shoqëria është ndarë në pesë grupime të ndryshme, çdonjëri nga të cilët kultivon një virtyt të veçantë: Zemërdëlirët (të ndershmit), Vetëmohuesit (altruistët), Sypatremburit (guximtarët), Miqësorët (paqedashësit) dhe Eruditët (të diturit).

Continue reading
Continue reading...

Danielle Steel – “Bekimi”

Pas dasmës me Endrjun, Dina thotë se do të bëjë një fëmijë gjatë muajit të mjaltit. Por shumë më pas, ajo ende nuk ngelet shtatzënë. Ndërsa të dy bashkëshortët presin çdo muaj me ankth, ata fillojnë të pyesin veten sesa larg janë të gatshëm të shkojnë për të realizuar dëshirën për t’u bërë me fëmijë.Çarli ëndërron për një shtëpi plot me fëmijë, ndërsa gruaja e tij aktore Barbi ka të tjera plane. Kur mëson se…

Continue reading
Continue reading...

Mario Vargas Llosa – “Vajza e prapë”

Romani “Vajza e prapë”, tregon historinë e Rikardos nga Lima, që ka ushqyer gjithmonë një ëndërr “të jetojë në Paris. Por, ritakimi me dashurinë e tij të adoleshencës Lili Kiliankën, do ta shtyjë të bëjë një jetë të paqetë. Lili një vajzë aventuriere, jo konformiste, pragmatiste dhe e shqetësuar. Kjo grua plot mister, që përgjërohet vetëm për burra me pushtet e para, refuzon dashurinë e Rikardos së ”sëmurë” prej saj. Narratori, krijon një tension të…

Continue reading
Continue reading...

Emil ZOLA – “Familja e tmershme”

Një nga romanet më të famshëm të Emil Zola, “Familja e tmerrshme” është një rrëfim i pakrahasueshëm mbi shkeljen e kurorës dhe vrasjen në klasën e ulët të shoqërisë pariziene të shek. XIX. Heriona e romanit, Tereza, së bashku me të dashurin, do të vrasë bashkëshortin e saj por kurrë nuk do të mund të shijojë frytet e krimit. Kjo përrallë tronditëse na sjell personazhe të cilësuar si ‘kafshë nën lëkurën e njeriut’ të cilët…

Continue reading