Mario Vargas Llosa – “Vajza e prapë” June 25, 2019

Romani “Vajza e prapë”, tregon historinë e Rikardos nga Lima, që ka ushqyer gjithmonë një ëndërr “të jetojë në Paris. Por, ritakimi me dashurinë e tij të adoleshencës Lili Kiliankën, do ta shtyjë të bëjë një jetë të paqetë. Lili një vajzë aventuriere, jo konformiste, pragmatiste dhe e shqetësuar. Kjo grua plot mister, që përgjërohet vetëm për burra me pushtet e para, refuzon dashurinë e Rikardos së ”sëmurë” prej saj. Narratori, krijon një tension të admirueshëm midis komikes dhe tragjikes. Autori Mario Vargas Llosa luan me realitetin dhe fallcon për të shtjelluar një histori, ku dashuria jepet si e papërcaktuar, si zonjë me një mijë fytyra, si vajzë e prapë…