Continue reading...

Emil ZOLA – “Familja e tmershme”

Një nga romanet më të famshëm të Emil Zola, “Familja e tmerrshme” është një rrëfim i pakrahasueshëm mbi shkeljen e kurorës dhe vrasjen në klasën e ulët të shoqërisë pariziene të shek. XIX. Heriona e romanit, Tereza, së bashku me të dashurin, do të vrasë bashkëshortin e saj por kurrë nuk do të mund të shijojë frytet e krimit. Kjo përrallë tronditëse na sjell personazhe të cilësuar si ‘kafshë nën lëkurën e njeriut’ të cilët…

Continue reading
Continue reading...

Vizitë në Bibliotekën “Koço Racin” – Kërçovë.

Me datë: 13.06.2019 stafi i bibliotekës së Tetovës ” Koço Racin” me dretoreshën Njomza Imeri – Ismaili ishin për vizitë në bibliotekën e Kërçovës ” Koço Racin”, e cila e mban emrin e njejtë me bibliotekën tonë. Qëllimi i kësaj vizite ishte thellimi i bashkëpunimit ndërmjet veti, këmbimi i ideve dhe përvojave si dhe realizimi i suksesshëm i bashkëpunimit të të punësuarve ndërrmjet bibliotekave. Falemenderojmë drejtorin e bibilitoekës Mazllam Osmani si dhe stafin e kësaj…

Continue reading