Continue reading...

Paulo Coelho – “HIPI”

«Nëse dëshiron të njohësh vetveten, fillo të eksplorosh botën përreth teje.» Duke iu referuar përvojës së tij të pasur jetësore, Paulo Coelho na kthen pas në vite për të përjetuar sërish ëndrrën e një brezi që kërkonte paqe dhe guxonte të sfidonte rendin shoqëror të kohës. Karla është një vajzë holandeze që ëndërron të shkojë në Nepal dhe pret të takojë shokun e duhur për të ndërmarrë udhëtimin. Pauloja është një brazilian i ri që…

Continue reading
Continue reading...

Jack MA & ALI BABA – Biografia

BIOGRAFI E NJË PREJ SIPËRMARRËSVE MË TË MËDHENJ TË KINËS Sot, Jack Ma (Ma Yun) është një prej gjigantëve të botës së internetit. Kompania e tij, Alibaba, është bërë platforma më e madhe në botë për tregtinë online. Ngritja e Jack Ma-së dhe Alibaba-s ka qenë integrale për zhvillimin e ekonomisë së stërmadhe të internetit në Kinë. Ky libër paraqet përvojat jetësore të Jack Ma-së, karrierën e tij si sipërmarrës dhe të gjithë procesin e…

Continue reading
Continue reading...

Fatos Kongoli – “Gënjeshtarë të vegjël”

Ajo e mori në telefon në mes të natës. Prej gjashtë muajsh shiheshin vetëm kalimthi, me raste, nuk komunikonin dhe emri i saj ishte i fundit që priste t’i shfaqej në ekranin e celularit. Ai mbeti në mëdyshje, t’i përgjigjej, apo jo; kapitullin me Emën e quante të mbyllur. Kapitulli me Emën ishte mbyllur dhe rihapur më se një herë, por gjashtë muaj të shkuar ai qe bindur përfundimisht: midis tyre nuk funksiononte. Ajo ishte…

Continue reading
Continue reading...

Veronica Roth – “Divergjentja”

Në Çikagon e frikshme të Beatris Rajërit, shoqëria është ndarë në pesë grupime të ndryshme, çdonjëri nga të cilët kultivon një virtyt të veçantë: Zemërdëlirët (të ndershmit), Vetëmohuesit (altruistët), Sypatremburit (guximtarët), Miqësorët (paqedashësit) dhe Eruditët (të diturit).

Continue reading
Continue reading...

Danielle Steel – “Bekimi”

Pas dasmës me Endrjun, Dina thotë se do të bëjë një fëmijë gjatë muajit të mjaltit. Por shumë më pas, ajo ende nuk ngelet shtatzënë. Ndërsa të dy bashkëshortët presin çdo muaj me ankth, ata fillojnë të pyesin veten sesa larg janë të gatshëm të shkojnë për të realizuar dëshirën për t’u bërë me fëmijë.Çarli ëndërron për një shtëpi plot me fëmijë, ndërsa gruaja e tij aktore Barbi ka të tjera plane. Kur mëson se…

Continue reading
Continue reading...

Mario Vargas Llosa – “Vajza e prapë”

Romani “Vajza e prapë”, tregon historinë e Rikardos nga Lima, që ka ushqyer gjithmonë një ëndërr “të jetojë në Paris. Por, ritakimi me dashurinë e tij të adoleshencës Lili Kiliankën, do ta shtyjë të bëjë një jetë të paqetë. Lili një vajzë aventuriere, jo konformiste, pragmatiste dhe e shqetësuar. Kjo grua plot mister, që përgjërohet vetëm për burra me pushtet e para, refuzon dashurinë e Rikardos së ”sëmurë” prej saj. Narratori, krijon një tension të…

Continue reading
Continue reading...

F.Scot Fitzgerald – “Kjo Anë e Parajsës”

Kjo Anë e Parajsës, romani i parë i Ficxheraldit, rezultoi një sukses i menjëhershëm, i jashtëzakonshëm, kur u botua për herë të parë në vitin 1920; kjo vepër ndërtoi famën e tij letrare. Ndoshta romani më përcaktues i atij Brezi të Humbur, ky rrëfen historinë e Amori Bllejnit, një student i pashëm, i pasur i Prinstonit, i cili përfshihet pa shumë entuziazëm në kulte letrare, aktivitete liberale studentore dhe një numër flirtesh boshe me gra…

Continue reading
Continue reading...

Emil ZOLA – “Familja e tmershme”

Një nga romanet më të famshëm të Emil Zola, “Familja e tmerrshme” është një rrëfim i pakrahasueshëm mbi shkeljen e kurorës dhe vrasjen në klasën e ulët të shoqërisë pariziene të shek. XIX. Heriona e romanit, Tereza, së bashku me të dashurin, do të vrasë bashkëshortin e saj por kurrë nuk do të mund të shijojë frytet e krimit. Kjo përrallë tronditëse na sjell personazhe të cilësuar si ‘kafshë nën lëkurën e njeriut’ të cilët…

Continue reading
Continue reading...

Vizitë në Bibliotekën “Koço Racin” – Kërçovë.

Me datë: 13.06.2019 stafi i bibliotekës së Tetovës ” Koço Racin” me dretoreshën Njomza Imeri – Ismaili ishin për vizitë në bibliotekën e Kërçovës ” Koço Racin”, e cila e mban emrin e njejtë me bibliotekën tonë. Qëllimi i kësaj vizite ishte thellimi i bashkëpunimit ndërmjet veti, këmbimi i ideve dhe përvojave si dhe realizimi i suksesshëm i bashkëpunimit të të punësuarve ndërrmjet bibliotekave. Falemenderojmë drejtorin e bibilitoekës Mazllam Osmani si dhe stafin e kësaj…

Continue reading