Anketë
A i disponon biblioteka bestselerët botërorë?

65 vjet IN Biblioteka “Koço Racin” – Tetovë

Tradita bibliotekare në Tetovë ka gjurmë të thella në histori në këto vise, por fatkeqësisht, nuk kemi të dhëna të sakta se prej kur daton veprimtaria e saj si Bibliotekë popullore e qytetit “Koço Racin”. Data e saktë se kur është themeluar biblioteka nuk dihet mirëpo, supozohet se viti 1945 është viti kur biblioteka ka filluar të punojë në kuadër të Komisariatit për arsimim popullor dhe për herë të parë ka qenë e vendosur në një shtëpi të konfiskuar të porsandërtuar, të tregtarit të njohur tetovarë Mato Simovski- Çenka.Fondi i parë i librave numëronte rreth 2000 tituj librash të trashëguar nga “Leximorja e tetovarëve të rinj”, e cila ishte e formuar në vitin 1922 e pasuruar me literaturë marksiste-leniniste por kishte dhe një numër të madh te librave të autorëve  ...Më Tepër

Latest editions

Informim

Ju infromojmë se me rastin e manifestimit “ Nata e bardhë” dhe në prag të Ditës së Pavarësisë, Institucioni Nacional Biblioteka “ Koço Racin” –Tetovë me datë 07.09.2016 (e mërkurë), do të mundësojë anëtarësim falas për nxënësit e klasës së parë të cilët për herë të parë regjistrohen në sektorin për fëmijë të Bibliotekës si dhe regjistrim falas për të pensionuarit të cilët regjistrohen për herë të parë në sektorin për të rritur të Bibliotekës. Gjithashtu, me datë 07.09.2016 nga ora 19:00 deri më ora 21:00 dyert e Bibliotekës do të jenë të hapura për të gjithë ata që duan të vizitojnë Bibliotekën dhe të cilët duan të infromohen me kushtet dhe punën e Bibliotekës, në të njejtën kohë edhe të vizitojnë ekspozitën e librave në shitje nga Proekti i Qeverisë së R. Maqedonisë.
image

Letërsia shqiptare në Maqedoni

Vepra të autorëve të njohur: Vitet e urithit - Mehmeti, Kim Mëkatet e falura - Murat Isaku Vitet e urithit - Kim Mehmeti Kritika letrare - Ali Aliu Alpinisti - Eqrem Basha Dhe shumë tituj të tjerë. Secili nga ky libër për vetëm 157,00 den.
image

Rebelimi i Lulus - Albatros Rexhaj

"Rebelimi i Lúlus" është një letër e gjatë, gjithnjë drejtuar Lúlus, ku monologu kthehet në dialog të arrirë në pritje që zërit të autorit t'i shtohet edhe zëri yt. Mes ideologjish që duhen përqafuar, mes udhësh që duhen ndjekur, mes përpjekjesh për t'u përsosur, shoqëria shqiptare po kërkon një fytyrë përfaqësuese për shqiptaren dhe shqiptarin bashkëkohor.
image

Mendo dhe behu i pasur - Napoleon Hill

Libri është një shtysë e shkëlqyer motivuese për zhvillimin e intelektit personal. Ndërsa nga titulli nënkuptohet se ky libër trajton temën se si të bëhesh i pasur, autori shpjegon se filozofia që mësohet në libër mund të përdoret për t'i ndihmuar njerëzit që të kenë sukses në të gjitha fushat e jetës dhe të bëjnë ose të arrijnë të jenë pothuajse çdo gjë që duan.
LINKS

Kontakt
contact